HKH Prins Henrik

Prins Henrik

Dansk Møllerforening har mistet vor Protektor HKH Prins Henrik, som sov stille ind på Fredensborg natten til den 14. februar 2018. Med Hans Kongelige Højheds bortgang må foreningen sige farvel til sin højt skattede protektor siden 1988.

HKH Prins Henrik havde en bred interesse for meget, og herunder også vores fælles kulturarv. Udover at være Protektor for Dansk Møllerforening, var Prins Henrik også Præsident for bygningsbevaringsforeningen Europa Nostra, som arbejdede for større synlighed af den kulturelle bygningsarv.

Som Protektor for Dansk Møllerforening, viste Prins Henrik sin interesse og støtte gennem deltagelse ved indvielse af møller, samt ved engagerede støtteerklæringer og forord ved publikationer om historiske møller.

Med  bekymring var vi vidner til udviklingen i prinsens helbred, indtil vi en februardag vågnede op til den chokerende erkendelse at hans liv var slut efter 83 år, deraf 30 år som foreningens Høje Protektor.

Æret været HKH Prins Henriks minde